Houten eettafels voor jouw woning

Ben je op zoek naar de ideale eettafel voor jouw interieur? Bij Atelier Tack hebben we jarenlange ervaring in het maken van massief houten eettafels op maat. Of je nu een lange tafel voor 10 personen nodig hebt of een ronde of ovalen keukentafel voor 6 personen, we zorgen ervoor dat jouw eettafel exact de juiste vorm en afmetingen heeft.

Eettafel in massief hout

Landelijke keukentafel in massief hout

Een eettafel heeft een belangrijke functie in een woning. Het is de plaats waar je elke dag samenkomt met je gezin om te ontbijten, waar je kunt thuiswerken en de kinderen tussendoor kunnen knutselen.

Het is een meubel dat je dagelijks gebruikt en daarom moet het van hoge kwaliteit zijn. Bij Atelier Tack maken w houten eettafels die duurzaam zijn en een leven lang meegaan. Ons doel is een meubelstuk te maken dat jouw woning karakter geeft en van generatie op generatie kan worden doorgegeven. Dat is niet enkel stijlvol maar ook goed voor het milieu.

Eettafel in landelijke stijl

Ovalen eettafel in klassieke of moderne stijl

Atelier Tack maakt houten eettafels in zowel klassieke als moderne stijl. Een populaire keuze is bijvoorbeeld een ovalen eettafel in een donkere houtsoort zoals notelaar of eik. Dit geeft je interieur een eigentijdse look maar past ook goed bij een klassiek design.

Eiken eettafel voor 8 personen

Een andere populaire optie is een eiken tafel, bijvoorbeeld voor 6 of 8 personen. Daaraan kun je met het hele gezin tafelen. De lichte kleur van eikenhout straalt rust en degelijkheid uit. De vorm, afwerking en afmetingen kun je in ons meubelatelier zelf kiezen. In onze toonzaal staan alvast enkele modellen die als voorbeeld of leidraad kunnen dienen.

Eettafel voor acht personen

Eettafel voor 10 personen

Heb je een grotere eettafel nodig voor bijvoorbeeld een restaurant, B&B of hotel? Dan maken wij voor jou graag een massieve houten tafel voor 10 personen of meer. Zo is er zeker genoeg plaats aan tafel.

Grote tafel voor 10 personen

Een andere handige optie is een uittrekbare eettafel. Daarmee klap je snel een extra stukje tafel erbij zonder dat het veel ruimte inneemt in jouw woonkamer of keuken.

Uitschijfbare eettafel

Wat is het beste hout voor een eettafel?

De beste houtsoort hangt uiteraard af van jouw persoonlijke voorkeur. Elke houtsoort heeft zo zijn eigen kleur en uitstraling. Uit ecologische redenen werken we voornamelijk met Europese houtsoorten zoals eik, beuk, kers, noten en den (grenen). Deze zijn uitermate geschikt om een eettafel van te maken.

In tegenstelling tot veel andere meubelwinkels, kun je bij een ambachtelijk meubelatelier als het onze zelf de materialen van je eettafel uitkiezen. Heb je het ideale model voor jouw eettafel gevonden, maar wil je het liever in een andere kleur of houtsoort? Dan maken wij jouw eettafel zoals jij het wilt.

Doe een prijsaanvraag mail

FAQ: Afmetingen eettafel

We krijgen vaak vragen over de juiste afmetingen en vorm van een eettafel. Hoe breed of hoe lang moet een tafel zijn? Kan je beter kiezen voor een rechthoekig of rond model? Daarom hebben we voor jou enkele korte vragen en antwoorden opgesteld.

Hoeveel personen passen er aan een eettafel van 180cm?

  • Aan een rechthoekige eettafel met een lengte van 180 cm passen ongeveer 6 personen. Indien je aan beiden hoofdeinden ook iemand laat zitten, kom je uit op 8 personen.

Hoeveel stoelen kunnen er aan een tafel van 3 meter?

  • Voor een stoel mag je uitgaan van een breedte van zo'n 45 tot 55 cm. De ruimte tussen twee stoelen is meestal zo'n 10-15 cm. Bij een rechthoekige tafel van 3 meter kunnen aan elke zijde ongeveer 5 personen zitten, of 10 personen aan de gehele tafel. Gebruikt je ook de hoofdeinden van de tafel, dan heb je plaats voor 12 personen

Hoeveel personen kunnen er rond een ovalen tafel?

  • Rond een ovalen tafel met een lengte van 240 cm en een breedte van 120 cm kunnen ongeveer 6 tot 8 personen zitten. Heb je een grotere ovalen tafel nodig voor 8 tot 10 personen, dan kom je eerder uit op een lengte van 3 meter.

Welke vorm is het beste voor een eettafel?

  • Dat is afhankelijk van de kamer waar jouw eettafel komt te staan. Een rechthoekige tafel biedt veel flexibiliteit en ruimte om spullen op te leggen. Ronde en ovalen eettafels zijn compact en ideaal voor kleine ruimtes maar je kan ze minder makkelijk tegen een muur zetten. Een vierkante tafel heeft dat nadeel niet maar heeft dan weer hoekige kanten waaraan je je zou kunnen stoten.

Bekijk ook...

Neem zeker ook een kijkje op onze pagina's over landelijke stoelen, stjllstoelen, eetkamer meubels en kloostertafels.